BLENDED LEARNING MODELI ASOSIDA DARS JARAYONINI TASHKIL ETISHDA INNOVATSION VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonini tashkil etishda blended learning (aralash ta’lim) modelining nazariy-metodik asoslari hamda uni amaliyotga joriy etishning innovatsion yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda an’anaviy va raqamli ta’lim texnologiyalarining integratsiyasi orqali o‘quvchilarning bilish faolligini oshirish, mustaqil ta’lim ko‘nikmalarini rivojlantirish va o‘qitish samaradorligini ta’minlash masalalari yoritilgan. Shuningdek, maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalar, raqamli platformalar va interfaol metodlardan foydalanishning didaktik imkoniyatlari asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari blended learning modeli asosida dars jarayonini tashkil etish ta’lim sifatini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.