ON THE STUDY OF LEGENDS IN TURKIC FOLKLORE STUDIES (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada xalq og‘zaki ijodining janrlaridan biri bo‘lgan rivoyatlarning o‘ziga xos xususiyatlarini tadqiq etish hamda turkiy va jahon folklorshunosligining rivoyatlarga oid ilmiy asarlarini qiyosiy tahlil qilish, ularning tipologik o‘xshash va farqli tomonlari ham bayon etilgan.