HARAKATLI O‘YIN ELEMENTLARIDAN FOYDALANIB JISMONIY TARBIYA METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH: (7–9 YOSHLI BOLALAR MISOLIDA) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada 7–9 yoshli bolalar bilan olib boriladigan jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarini takomillashtirishda harakatli o‘yin elementlaridan samarali foydalanish imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqot davomida harakatli o‘yinlar orqali bolalarning harakat koordinatsiyasi, tezkorligi, chaqqonligi, ijtimoiy faolligi va jismoniy rivojlanish ko‘rsatkichlarini yaxshilash mexanizmlari tahlil qilingan.