ХУДОЖЕСТВЕННЫЕ ПРОИЗВЕДЕНИЯ В ОБРАЗОВАНИИ: РОЛЬ И ЗНАЧЕНИЕ (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada adabiyot, musiqa, teatr, tasviriy san'atning hozirgi maktab va oliy ta'lim muassasalarida qanday qo‘llanayotgani haqida so‘z boradi. Ular qanday yordam berishini ko‘rib chiqamiz: tangidiy fikrlash, hissiy sezgirlik, boshqa madaniyatlarni va o‘z qadriyatlarini tushunishni rivojlantiradi. Asosiy manba — Rossiya va xorijdan zamonaviy pedagogik tadqiqotlardir. Alohida maktab o‘quvchilari va talabalar nima uchun kamroq o‘qiy boshlaganligi va bunga raqamlashtirishning qanday ta'sir ko‘rsatayotgani tahlil qilinadi. Matn amaliyotchi o‘qituvchilar, metodistlar va bu sohada tadqiqot olib boruvchilar uchun foydali bo‘ladi.