HAZRATI ALI HAQIDAGI O‘ZBEK VA TURK XALQ QISSALARIDA ONOMASTIK BIRLIKLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek va turk xalq og‘zaki ijodida yuzaga kelgan hazrati Ali haqidagi qissalarda qo‘llangan onomastik birliklar (antroponimlar, toponimlar, zoonimlar va boshqalar) qiyosiy-lingvopoetik jihatdan tahlil qilingan. Mazkur birliklarning asar badiiyatidagi o‘rni, estetik va funksional xususiyatlari yoritilib, obraz yaratish hamda milliy koloritni ifodalashdagi ahamiyati ochib beriladi.