PEDAGOGIK MULOQOTNING PEDAGOG KASBIY FAOLIYATIDAGI AHAMIYATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqola “Pedagogik muloqot” tushunchasining ilmiy-nazariy jihatlarini tahlil qilish, pedagogik muloqot amaliyotining о‘qituvchining kasbiy faoliyati hamda ta’lim-tarbiya jarayonidagi ahamiyatini о‘rganishga bag‘ishlangan. Pedagogik muloqot mavzusi bilan bog‘liq tadqiqotlarda bu muammoga nisbatan asosiy yondashuvlar, ilmiy qarashlar о‘rganilgan. О‘qituvchi tomonidan pedagogik muloqotni samarali tashkil etish imkonini beradigan eng muhim shartlar, omillar, vosita, uslub va shakllar aniqlashtirilgan.