MUSTAQIL HARAKAT FAOLLIGINI SHAKLLANTIRISHDA INDIVIDUAL VA TABAQALASHGAN YONDASHUV INTEGRATSIYASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqola zamonaviy pedagogik va psixologik nazariyalarni integratsiyalash orqali mustaqil harakat faolligini shakllantirishning samarali yondashuvlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot individual xususiyatlar, qobiliyatlar va pedagogik tabaqalashgan yondashuvning uyg‘unlashuvini asosiy omil sifatida ko‘rsatadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, talabaning o‘zini-o‘zi boshqarish, faollik darajasi va mas’uliyat hissini rivojlantirishda individual yondashuv bilan tabaqalashgan yondashuvning integratsiyasi pedagogik jarayonning samaradorligini sezilarli darajada oshiradi. Maqolada ilmiy tadqiqot metodlari, amaliy natijalar va xorijiy olimlarning tajribalari bilan bog‘liq tavsiyalar keltiriladi. Bu ish o‘qituvchilar, pedagoglar va ta’lim sohasidagi mutaxassislar uchun metodologik asos yaratadi.