GLOBALLASHUV VA MA’NAVIY ONG: SHAXS KAMOLOTIGA FALSAFIY YONDASHUV (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv jarayonlarining ma’naviy ongga ta’siri va uning shaxs kamoloti bilan o‘zaro bog‘liqligi falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Global axborot makonida qadriyatlar transformatsiyasi, milliy va umuminsoniy ma’naviy mezonlarning uyg‘unligi masalalari ochib beriladi. Shuningdek, ma’naviy ongning shakllanishida ta’lim, madaniyat va ijtimoiy muhitning o‘rni asoslanadi. Muallif globallashuv sharoitida shaxs ma’naviy barkamolligini ta’minlashga qaratilgan falsafiy yondashuvlarni ilgari suradi.