MAQSUD SHAYXZODA– ALISHER NAVOIY LIRIK MEROSINING TADQIQOTCHISI : (“G‘AROYIB US-SIG‘AR” DEVONI MISOLIDA) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada Maqsud Shayxzoda ulug‘ shoir va mutafakkir  Alisher Navoiy ijodi, jumladan, she’riyatidagi mahorat masalalari yoritib berilgan. Shayxzoda navoiyshunos sifatida ulug‘ shoirning tarjimai holining ayrim nuqtalariga aniqlik kiritgan, she’riy merosini o‘rganish orqali shoirning “G‘azal mulkining sultoni” ekanligini asoslagan, “G‘aroyib us-sig‘ar” devonini lirik jihatdan chuqur tahlil qilgan. Alisher Navoiyning mahorat sirlarini tatqiq etib, shoir ijodxonasidagi ifoda uslubi xususiyatlarini aniqlagan.