MUMTOZ SHE’RIYATDA TASAVVUFIY OBRAZLARNING POETIK VA ESTETIK VAZIFALARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada mumtoz adabiyot namunalari asosida tasavvufiy obrazlarning ramziy qatlamlari, ularning estetik ta’sirchanligi va g‘oyaviy yuklamasi yoritiladi. Tasavvufiy timsollar an’anaviylik xususiyatiga ko‘ra turlarga ajratilib, ularning badiiy matndagi funksional ahamiyati ochib beriladi. Tadqiqot natijalari tasavvuf poetikasining mumtoz adabiyot taraqqiyotidagi o‘rnini hamda badiiy mahorat qirralarini aniqlashga xizmat qiladi.