SHUKUR XOLMIRZAYEVNING “O‘N SAKKIZGA KIRMAGAN KIM BOR” ASARIDA QO‘LLANGAN POETONIMLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek hikoyanavisligiga o‘z hissasini qo‘shgan yozuvchi Shukur Xolmirzayevning “O‘n sakkizga kirmagan kim bor” nomli qissasida berilgan onomastik birliklar, xususan, poetonimlar: toponim, gidronim, oronim, antroponim, ideonim va muvaqqat nomlar  to‘g‘risida ma’lumotlar berib o‘tilgan. Shuningdek, Shukur Xolmirzayev asarlarining qay darajada o‘rganilganligi  haqida so‘z yuritiladi.