IXTISOSLIK MODULLARINI O‘QITISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHGA TALABALARNI YO‘NALTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ixtisoslik modullarini o‘qitish samaradorligini oshirishda talabalarni o‘quv-kasbiy faoliyatga yo‘naltirishning pedagogik ahamiyati tadqiq etiladi. Tadqiqotda modul asosida tashkil etilgan ta’lim jarayonida talabalar faolligini oshirish, kasbiy motivatsiyani kuchaytirish hamda ixtisoslik fanlarini ongli o‘zlashtirishga xizmat qiluvchi pedagogik yondashuvlarning samaradorligi tahlil qilindi. Pedagogik tajriba-sinov ishlari Namangan davlat pedagogika institutida 72 nafar talaba ishtirokida o‘tkazildi. Tadqiqot natijalari tajriba guruhida ixtisoslik modullarini o‘zlashtirish darajasining sezilarli oshganini, talabalarning kasbiy yo‘naltirilganligi va o‘quv faolligi mustahkamlanganini ko‘rsatdi. Olingan xulosalar ixtisoslik modullarini o‘qitish jarayonini takomillashtirish va kompetensiyaviy yondashuvni amaliyotga joriy etishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.