TALABALARDA LOYIHALASHTIRISH-IJODKORLIK KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH ORQALI KASBIY FAOLIYATGA TAYYORLASH SAMARADORLIGI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida talabalarni kasbiy faoliyatga tayyorlashda loyihalashtirish-ijodkorlik kompetentligiani rivojlantirishning samaradorligi ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda kompetentlikka asoslangan yondashuv doirasida loyihaviy ta’lim texnologiyalarining talabalarning kasbiy tayyorgarligi, mustaqil fikrlashi va innovatsion faoliyatiga ta’siri o‘rganilgan. Tajriba-sinov natijalari loyihaviy yondashuv asosida tashkil etilgan ta’lim jarayoni talabalar kompetentligini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatdi.