MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTI BO‘LAJAK TARBIYACHILARINING IJTIMOIY KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH USULLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada bo‘lajak maktabgacha ta’lim tarbiyachilarining ijtimoiy kompetensiyasini shakllantirish, ijtimoiy kompetensiyaning mazmun-mohiyati, tarkibiy komponentlari hamda uning tarbiyachi kasbiy faoliyatidagi o‘rni yoritib berilgan. Kompetensiyaviy, shaxsga yo‘naltirilgan va faoliyatga asoslangan yondashuvlar metodologik asos sifatida foydalanilib, bo‘lajak tarbiyachilarda ijtimoiy kompetensiyani rivojlantirishga xizmat qiluvchi samarali pedagogik usullar aniqlangan.