RAQAMLI TA’LIM DAVRIDA TALABALARDA MUSTAQIL TA’LIMNI MAVJUD HOLATI: MUAMMO VA YECHIMLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mustaqil ta’lim talabalarning o‘z bilimlarini va ko‘nikmalarini mustaqil ravishda rivojlantirishga qaratilgan o‘quv jarayonidir. Bu ta’lim shakli ularni faollik, mas’uliyat va ijodkorlikka o‘rgatadi, shu bilan birga o‘z-o‘zini boshqarish va muammolarni hal qilish qobiliyatlarini oshiradi. Mustaqil ta’limda talabalar o‘z maqsadlariga yo‘naltirilgan bilimlarni o‘z mustaqil izlanishlari orqali egallaydilar, bu ularning shaxsiy va professional rivojlanishida katta rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada O`zbekistondagi ta`lim tizimida talabalarning mustaqil ta’lim olishdagimavjud holatlar, muammolar va tavsiyalar keltirilib o`tilgan.