TALABALAR KOGNITIV RIVOJLANISHINI BOSHQARISH: BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA FIKRLASH VA IDROKNI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY TALABLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqola boshlang‘ich ta’limda o‘quvchilarning kognitiv rivojlanishini boshqarish, fikrlash va idrokni shakllantirishning zamonaviy pedagogik talablari va yondashuvlarini tahlil qiladi. Tadqiqotda interfaol metodlar, differensial yondashuv, fanlararo integratsiya, STEAM-loyihalar va raqamli texnologiyalar orqali kognitiv qobiliyatlarni rivojlantirish usullari ko‘rib chiqilgan. Maqola O‘zbekiston Respublikasi ta’lim siyosati, qaror va farmonlari bilan bog‘liq holda yozilgan.