OʻZBEK TILINI XORIJIY TIL SIFATIDA TAʼLIM OLUVCHINING AKADEMIK JARAYONDAGI ROLI VA STRATEGIYALARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Bugungi kunda Oʻzbekiston millatiga, xalqning urf-odatlari va oʻzbek tiliga boʻlgan qiziqish ortib borayotganligini hisobga olgan holda uni boshqa millat vakiliga tilning goʻzal taraflarini koʻrsatish, til taʼlimni qulaylashtirish siyosat darajasiga koʻtarilar ekan, buning ustida ishlashni davr taqozo qilmoqda. Bunda oʻqituvchining roli, til oʻrganuvchi yoki oʻzga tilli talabaning roli haqidagi muayyan nazariy va amaliy bilimlar muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada til ta’limida ta’lim oluvchining psixologik holati, tilga va oʻqituvchiga boʻlgan munosabati tahlilga tortiladi.