HOZIRGI KUNDA OLIY TA’LIM SOHASIDAGI NEOLOGIZMLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola hozirgi kundagi oliy ta'lim sohasiga yangidan kirib kelayotgan so‘zlarni tahlil qilishga bag‘ishlangan. Qoraqalpoq tili turkiy tillar oilasining qipchoq-nog‘ay bo‘limiga kirishi sababli, tilimizda uzoq davrlardan beri qo‘llanib kelinayotgan o‘z qatlamimiz va turkiy-mo‘g‘ul tillariga o‘rtog‘ bo‘lgan so‘zlarimiz ma'lum bir lug‘aviy qatlamni tashkil etadi. Bu haqda N.A.Baskakov turkiy tillar leksikasining eski qatlami ko‘p sonli turkiy va mo‘g‘ul tillari uchun umumiy leksik qatlam ekanligini ko‘rsatib o‘tadi.