SUKUT VA MIGRATSIYA: ABDURAZZOQ GURNANING “ADMIRING SILENCE” VA “BY THE SEA” ROMANLARIDA (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Abdurazzoq Gurnaning “Admiring Silence” va “By the Sea” romanlarida sukut fenomenining badiiy, narrativ va ideologik funksiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqot postkolonial adabiyot doirasida migratsiya, xotira va identitet muammolarini sukut bilan uzviy bog‘liq holda o‘rganishga qaratilgan. Narratologik yondashuv asosida sukutning nafaqat travma va zulm oqibati, balki qarshilik strategiyasi sifatida namoyon bo‘lishi yoritiladi. Gérard Genette konsepsiyalariga tayangan holda romanlardagi narrativ bo‘shliqlar va kechiktirilgan hikoya usullari tahlil qilinadi. Maqola Gurna ijodida migrant tajribasining murakkab va ko‘p qirrali tabiatini ochib berishga xizmat qiladi.