ERKIN SAMANDARNING “DARYOSINI YO‘QOTGAN QIRG‘OQ” ROMANIDA TABIATNING INSON RUHIYATIGA TA’SIRI TALQINI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola Erkin Samandarning "Daryosini yo‘qotgan qirg‘oq" romanida inson va tabiat o‘rtasidagi murakkab munosabatlarni badiiy talqin etishga bag‘ishlangan. Maqolada ekologik muammolar, tabiatning go‘zalligi va uning inson ruhiyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Samandarning asarida tabiatning yo‘qolishi va uning oqibatlari, shuningdek, insonning tabiatga bo‘lgan mas’uliyati haqida fikrlar keltiriladi. Tadqiqot natijalari asarning badiiy va ekologik ahamiyatini ochib beradi.