ELLIKAQAL’A TUMANI BO‘STON SHAHRI URBONIMLARINING MILLIY-MADANIY XUSUSIYATLARI: (ABAY MFY KO‘CHALARI MISOLIDA) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasi Ellikqal’a tumanining ma’muriy markazi-Bo‘ston shahri, xususan Abay mahallasi hududidagi urbonimlarning lingvomadaniy tahlili amalga oshirilgan. Urbonimlar nomi orqali tarixiy shaxslar, adabiyot namoyondalari bundan tashqari san’atkorlarning o‘rni, milliy o‘zlikni anglashdagi ahamiyati haqida to‘xtalib o‘tilgan.