BO‘LAJAK TARBIYA FANI O‘QITUVCHILARINING PEDAGOGIK METODIK KOMPETENTLIGINI SHAKLLANTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak tarbiya fani o‘qituvchilarining pedagogik metodik kompetentligini shakllantirishning zamonaviy yondashuvlari o‘rganildi. Tadqiqotda pedagogik kompetentlikning mazmuni, tarkibi va rivojlantirish usullari tahlil qilinib, ergonomik, innovatsion, reflektiv va interdisiplinar yondashuvlarning ahamiyati ko‘rsatildi. Shuningdek, metodik kompetentlikni shakllantirish jarayonida nazariy bilimlar, amaliy ko‘nikmalar, shaxsiy-sotsiokultural va reflektiv komponentlarning uzviy bog‘liqligi aniqlangan. Tadqiqot natijalari pedagogik jarayon sifatini oshirish va bo‘lajak o‘qituvchilarning professional tayyorgarligini kompleks rivojlantirish uchun ilmiy asos yaratadi.