O‘ZBEK VA QORAQALPOQ TILLARI RANGLARINING LISONIY-MADANIY XUSUSIYATI: (OQ RANG MISOLIDA) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek va qoraqalpoq tillarida rang bildiruvchi leksemalarning lingvomadaniy xususiyatlari “oq” rangi misolida tahlil qilinadi. Rang nomlarining leksik-semantik, ko‘chma va ramziy ma’nolari, ularning milliy tafakkur va madaniyat bilan bog‘liqligi ochib beriladi. Tadqiqotda “oq” rangining har ikki tildagi o‘xshash va farqli jihatlari qiyosiy tahlil asosida yoritiladi.