MUSTAQILLIK DAVRI ADABIY TAFAKKURINING SHAKLLANISHIDA SHARAFIDDINOV TA’SIRI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada mustaqillik davri o‘zbek adabiy tafakkurining shakllanishi  jarayoni davomida taniqli adabiyotshunos va tanqidchi Ozod Sharafiddinov ijodiy merosining o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda O.Sharafiddinovning mustaqillik g‘oyalariga asoslangan adabiy-estetik qarashlari, milliy tafakkurni yangilashga qaratilgan tanqidiy konsepsiyalari hamda adabiy jarayonga bo‘lgan munosabati yoritiladi. Shuningdek, olimning sovet mafkurasi davrida cheklangan  fikrni ozod etish, ijod erkinligini qaror toptirish va milliy o‘zlikni anglash masalalari borasidagi xizmatlari chuqur tahlil qilinadi. Maqolada Sharafiddinovning tanqidiy qarashlari, adabiy portretlari va nazariy mulohazalari mustaqillik davri adabiyotida yangi tafakkur mezonlarini shakllantirishdagi muhim omil sifatida baholanadi. Tadqiqot natijalari mustaqillik davri adabiy tanqidining taraqqiyot qonuniyatlarini chuqurroq anglashga xizmat qiladi.