CHET ELLIK TALABALARGA O‘ZBEK TILINI O‘QITISH AMALIYOTINING JORIY HOLATI VA EHTIYOJLAR TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston oliy ta’lim muassasalarida tahsil olayotgan chet ellik talabalarga o‘zbek tilini o‘qitish amaliyotining joriy holati hamda ularning lingvistik va kommunikativ ehtiyojlari tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida o‘tgan o‘quv yillarda O‘zbekistonda tahsil olgan chet ellik talabalarga oid statistik ma’lumotlar, ularning ta’lim yo‘nalishlari va o‘zbek tilini o‘rganishdan ko‘zlagan maqsadlari o‘rganildi. Shuningdek, Toshkent davlat tibbiyot universiteti, Alfraganus xususiy universiteti, Toshkent davlat sharqshunoslik universiteti hamda Andijon davlat tibbiyot institutida chet ellik talabalar uchun o‘zbek tili ta’limining amaldagi holati tahlil qilindi.