BO‘LAJAK LOGOPEDLARNI KORREKSION ISHLARNI LOYIHALASHTIRISHGA O‘RGATISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola hozirgi kunda OTM da ta’limni tashkil etish va amalga oshirish  sifatini oshirish hamda kasbiy darajada ta’lim berishning   eng muhim maqsad va  vazifasi jahon talablari darajasidagi raqobatbardosh bitiruvchilarni tayyorlash  sanaladi. Bugungi kunda  oliy pedagogik ta’lim oldiga yangi metodik   kompetensiyalari rivojlanishiga  ega bo‘lajak logopedlarni   tayyorlash vazifasi qo‘yildi. Chunki ko‘p tarmoqli ixtisoslashtirilgan davlat maktabgacha ta’lim tashkilotida nutqida  nuqsoni bo‘lgan  tayarlov guruh tarbiyalanuvchilarni  fonematik idroki rivojlanmaganligi oqibiatida kelib chiquvchi fiziologik xususiyatlarini hisobga olish, ular bilan korreksion ishlarni olib borish,  nutqiy faoliyatni shakllantirish va rivojlantirish tajribasini, egallashlari lozim.