KOGNITIV VA KREATIV SIFATLARNING ADABIY TA’LIMDAGI O‘RNI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada adabiy ta’lim jarayonida o‘quvchilarning kognitiv va kreativ sifatlarini rivojlantirishning metodik asoslari tadqiq etiladi. Badiiy matn tahlili orqali o‘quvchilarning mantiqiy tafakkuri va ijodiy salohiyatini oshirish imkoniyatlarini ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Tadqiqot yakunida zamonaviy darsliklar va dars jarayonini kognitivlashtirish bo‘yicha amaliy takliflar ilgari surilgan.