O‘ZBEK TILI AXBOROT TEXNOLOGIYALARI TERMINLARIDA SINONIMIYA MASALALARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tili axborot texnologiyalari terminologiyasida sinonimiya hodisasi lingvistik, terminologik va normativ yondashuvlar asosida keng qamrovda tahlil qilinadi. Tadqiqotda sinonim terminlarning shakllanish manbalari, ularning leksik-semantik, funksional va uslubiy xususiyatlari yoritilib, umumtil sinonimlari bilan terminologik sinonimlar o‘rtasidagi farqlar aniqlanadi.