OLIY TA’LIMDA TARIX VA FALSAFANI INTEGRATSIYALASH ORQALI ILMIY DUNYOQARASHNI SHAKLLANTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola oliy ta’lim tizimida tarix va falsafa fanlarini integratsiyalash orqali talabalar ilmiy dunyoqarashini shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlarini chuqur tahlil qiladi. Mazkur tadqiqot fanlararo yondashuvning metodologik asoslarini, tarixiy va falsafiy bilimlarning o‘zaro uyg‘unligini, shuningdek, bu jarayon orqali talabalarda tanqidiy fikrlash, ilmiy izlanish va analitik kompetensiyalarni rivojlantirish mexanizmlarini o‘rganadi. Maqolada tarixiy voqealarni falsafiy tafakkur bilan tahlil qilishning didaktik va metodik jihatlari, shuningdek, fanlararo integratsiya orqali ilmiy dunyoqarashni mustahkamlashning zamonaviy pedagogik yondashuvlari yoritiladi. Tadqiqot natijalari oliy ta’lim muassasalarida interfaol va innovatsion pedagogik texnologiyalarni qo‘llash imkoniyatlarini ochib beradi hamda talabalar ma’naviy va intellektual rivojlanishida integratsiyalashgan fanlar o‘qitishning samaradorligini ko‘rsatadi.