BOSHLANG‘ICH SINFLARDA TABIIY FANLAR DARSLARINING O‘QUVCHILARDA ILMIY DUNYOQARASHNI SHAKLLANTIRISHDAGI O‘RNI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada boshlang‘ich sinflarda tabiiy fanlar darslarining ahamiyati tahlil qilinadi. Bu fanlar o‘quvchilarga ilmiy bilimlarni berish, mantiqiy va analitik fikrlashni rivojlantirish, ilmiy metodologiyani o‘rgatish, hamda atrof-muhitga hurmatni shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Boshlang‘ich ta’lim bosqichida tabiiy fanlar o‘quvchilarga ilmiy dunyoqarashni shakllantiradi va ularni kelajakda ilmiy yondashuvga tayyorlaydi. Ushbu maqola tabiiy fanlar darslarining ta’lim jarayonidagi o‘rni va ahamiyatini, shuningdek, bu fanlarni o‘qitishning asosiy maqsadlarini yoritadi.