PEDAGOGIK OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA MA’NAVIY-MA’RIFIY FAOLIYAT JARAYONI: VATANPARVARLIK VA FUQAROLIK MAS’ULIYATINI SHAKLLANTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada pedagogik oliy ta’lim muassasalarida talaba-yoshlarni vatanparvarlik va fuqarolik mas’uliyati ruhida tarbiyalashning tizimli asoslari tadqiq etilgan. Ma’naviy-ma’rifiy faoliyatning zamonaviy metodlari, jumladan, art-pedagogika, germenevtik yondashuv va loyihaviy ta’limning ahamiyati yoritilgan. Talabalarda mafkuraviy immunitetni shakllantirish, milliy o‘zlikni anglash va ijtimoiy faollikni oshirish mexanizmlari tahlil qilinib, sohadagi mavjud to‘siqlar va ularni bartaraf etish bo‘yicha strategik tavsiyalar berilgan. Tadqiqot "Oliy ta’lim tizimini 2030-yilgacha rivojlantirish kontseptsiyasi" doirasida amalga oshirilgan.