FIZIKA O‘QITISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA KOMPETENSIYAVIY YONDASHUVNING AHAMIYATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Zamonaviy ta’limda o‘quvchilarni nafaqat nazariy bilimlarga ega qilish, balki ularni amaliy faoliyatda qo‘llay olish qobiliyatini shakllantirish muhim vazifa hisoblanadi. Ushbu maqolada fizika fanini kompetensiyaviy yondashuv asosida o‘qitishning pedagogik va metodik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida nazariy tahlil, pedagogik kuzatuv, tajriba-sinov va statistik tahlil metodlaridan foydalangan holda kompetensiyaviy yondashuvning o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarini rivojlantirishdagi samaradorligi o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, zamonaviy metodlar asosida tashkil etilgan fizika darslari o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini, ijodkorlik qobiliyatini va amaliy ko‘nikmalarini sezilarli darajada oshiradi.