“KELINOY YOKI NORGULOY” DOSTONI TARKIBIDAGI TOPONIMLARNING LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Qodir baxshi Rahimov ijrosidagi “Kelinoy yoki Norguloy” xalq dostonida qo‘llangan topomorf kodli (Tangiharam, Samarqand, Darband, Hisor, Pachkamar); rang bildiruvchi kodli (Oqbosh tov, Oqbet tov, Oqtov, Qizil qiya, Qizil qoya);  atributiv kodli (Laylimkon, Konsoy); etnomorf kodli (G‘uzor); antropomorf kodli (Malik cho‘li) toponimlar lingvokulturologik aspektda tahlil qilingan.