ANALYSIS OF THE DIDACTIC POTENTIAL OF VIRTUAL REALITY TECHNOLOGIES WITHIN THE STRATEGIC SYSTEM OF ENGLISH LANGUAGE TEACHING (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tilini o‘qitishning strategik tizimini takomillashtirish jarayonida virtual reallik texnologiyalaridan foydalanishning didaktik salohiyati ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Tadqiqot davomida virtual reallik asosidagi ta’lim muhitining til o‘rganishda sun’iy, ammo realga yaqin kommunikativ vaziyatlarni yaratish, o‘quvchilarning bilish faolligini kuchaytirish hamda mustaqil va reflektiv o‘rganish jarayonlarini qo‘llab-quvvatlashdagi imkoniyatlari asoslab berilgan. Shuningdek, virtual reallik texnologiyalarining ingliz tilini o‘qitish strategik tizimining asosiy tarkibiy qismlari bilan pedagogik jihatdan integratsiyalashuvi tahlil qilingan.