SHEKSPIRNING “ROMEO VA JULIETTA” TRAGEDIYASIDA KONFLIKT (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Buyuk  Angliya yozuvchisi Shekspir  ijodi dunyoni lol qoldirgan yirik, terang manoli asarlarga boy. Ijodkorning “Romeo va Julyetta” tragediyasida muhabbatga chin berilgen oshiqlarning tag‘diri ifodalangan va bu tragediya dunyo sahnalarida bugungi kungacha tamosha qilinib kelinmoqda. Tragediya syujetida berilgan konfliktlar va undagi ikki qaharmon oshiqning muhabbat yo‘lidagi qurbon bo‘lishi asar voqealaridagi ziddiyatli sahnalarning yechimini  ifodalab ko‘rsatgan. Biz bu maqolada “Romeo va Julyetta” asarida konfliktlarning  badiiy jihatdan qo‘llanilishini o‘rganamiz.