O‘QITUVCHILARNING KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHDA UZLUKSIZ TA’LIMNING ROLI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada o‘qituvchilarning kasbiy kompetentligini shakllantirish va rivojlantirish jarayonida uzluksiz ta’lim tizimining tutgan o‘rni ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil etiladi. Ta’lim sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar, raqamli texnologiyalar joriy etilishi hamda pedagogik faoliyatga qo‘yilayotgan zamonaviy talablar sharoitida o‘qituvchining kasbiy kompetentligini doimiy takomillashtirib borish zarurati asoslab beriladi. Maqolada uzluksiz ta’limning mazmuni, shakllari va mexanizmlari, ularning o‘qituvchi kompetentligiga ta’siri ochib beriladi.