TA’LIM-TARBIYADA MILLIY VA UMUMINSONIY QADRIYATLAR UYG‘UNLIGINI TA’MINLASH MASALALARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada ta’lim-tarbiya jarayonida milliy va umuminsoniy qadriyatlar uyg‘unligini ta’minlash masalalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Globallashuv sharoitida ta’lim tizimining asosiy vazifalaridan biri sifatida shaxsda milliy o‘zlikni anglash, vatanparvarlik, ma’naviy yetuklik bilan bir qatorda umuminsoniy qadriyatlar – insonparvarlik, bag‘rikenglik, demokratiya va ijtimoiy mas’uliyatni shakllantirish zarurati asoslab beriladi. Maqolada milliy va umuminsoniy qadriyatlarning pedagogik mazmuni, ularning o‘zaro uyg‘unlashuvi hamda ta’lim amaliyotiga tatbiq etish yo‘llari yoritilgan.