ALISHER NAVOIYNING “MAHBUB UL-QULUB” ASARIDAGI ANTROPONIMLARNING LINGVOMADANIY TADQIQI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiyning “Mahbub ul-qulub” asarida keltirilgan antroponimlarning lingvomadaniy jihatdan tahlil qilinib, ularning til va madaniyat bilan bog‘liq tomonlari misollar orqali ochib berilgan. Asardagi antroponimlar Qur’oni Karimda uchraydigan shaxs nomlari, diniy ulamolar nomlari, afsonaviy shaxslar nomlari, shoir va yozuvchilar nomlari, hukmdorlar nomlari, badiiy to‘qima nomlar kabi bir qancha mavzuviy guruhlarga ajratilib, ularning o‘ziga xos jihatlari yoritib berilgan.