ZULFIYA QUROLBOY QIZINING “OYIMTILLA” ROMANIDA NILUFAR OBRAZI RUHIYATI TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada Zulfiya Qurolboy qizining “Oyimtilla” romanidagi Nilufar obrazi ruhiyati psixologik metod asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda qahramonning bolalik davridan boshlab hayotda duch kelgan ruhiy zarbalari, oilaviy muammolar, ijtimoiy muhit va mansabga intilish jarayonida yuzaga kelgan ichki o‘zgarishlar izchil yoritiladi. Nilufar obrazining psixologik evolyutsiyasi ichkimonolog, bilvosita psixologizm, portret va metaforalar orqali ochib berilishi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijasida Nilufar obrazi dinamik psixologik tip sifatida talqin qilinib, adibaning inson ruhiyati tasviridagi badiiy mahorati ochib beriladi.