“QULOQ” KOMPONENTLI MAQOLLARNING LINGVOMADANIY XUSUSIYATLARI : (O‘ZBEK XALQ MAQOLLARI ASOSIDA) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqola o‘zbek xalq maqollarida “quloq” komponentining lingvomadaniy xususiyatlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot predmeti sifatida tana a’zolari, xususan “quloq” so‘zi ishtirokidagi maqollar, tadqiqot obyekti sifatida esa ularning milliy-madaniy va axloqiy qadriyatlarni ifodalashdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada lingvomadaniyatshunoslik metodologiyasi asosida “quloq” obrazining semantik, obrazli va madaniy belgilari tizimi ochib berilgan.