EPOS TADQIQOTCHILIGI: XORAZM DOSTONLARINING QIYOSIY O‘RGANILISHI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Folklor — bu har bir xalq madaniyati va adabiyotining boshlangich «alifbo»si ekanligi, u ana shularning shakllanishi, ravnaq topishida hal qiluvchi rol oʻynagan. Maqolada  oʻzbek folklorshunosligi,  xususan, Xorazm folklorshunoslik maktabining yaratilishi, taraqqiyotida folklorshunos olim, professor Safarboy Roʻzimboyevning ilmiy tadqiqotlari, soha rivojiga qoʻshgan hissasi haqida fikr yuritiladi. Folklor namunalarini  noyob nomoddiy madaniy meros sifatida asrash lozimligini bayon qilgan.  Professor S. Roʻzimboyevning ilmiy maqolalari tahlil qilinib, xalq baxshilari va folklor namunalari millatlarni birodarlikka undovchi  ma'naviy qudrat ekanligi koʻrsatilgan.