ISTIQLOL DAVRI ROMANLARIDA MIFOLOGIK MOTIV VA OBRAZLAR TALQINI: (X.Do‘stmuhammad va T.Po‘latov romanlari misolida) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Maqolada taniqli yozuvchilar X.Do‘stmuhammad hamda T.Po‘latov romanlarida yaratilgan mifologik motiv va mifologik obrazlar  o‘rganildi. Xususan, adibning “Donismand Sizif” hamda “Taroziy toshbaqasi” romanlarida yunon mifologik motivlari hamda mifologik obrazlari Sizif hamda Prometey haqidagi motiv va obrazlar sintezi yaratilgan. Maqolada ana shu masala xususida so‘z yuritiladi.