ARAB TILI MORFOLOGIYASIDA MUBOLAG‘A SIYG‘ALARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada arab tilidagi mubolag‘a siyg‘alari (صيغ المبالغة) ning morfologik, semantik va nahviy jihatlari keng yoritildi. Maqolada ularning yasalish qonuniyatlari, asosiy va g‘ayri qiyosiy vaznlari, Qur’on oyatlarida uchraydigan shakllari, shuningdek, fe’l kabi amal qilish xususiyatlari ilmiy tahlil qilindi. Mubolag‘a siyg’alari nutqda ma’no kuchaytirish, ta’kid yaratish, sifatning davomiyligini ifodalash kabi funksiyalari bilan arab tili balog‘atining muhim vositasi hisoblanadi. Mazkur maqola ushbu shakllarning nazariy asoslari, sarfiy istisnolari, adabiy qo‘llanilishi va zamonaviy talqini orqali o‘quvchiga to‘liq ilmiy tasavvur beradi.