JADID ADABIYOTINING XORIJ ADABIYOTSHUNOSLIGIDA OʻRGANILISHI : (JEFF SAHADEO) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada jadid adabiyotining xorijiy adabiyotshunoslikda, xususan, Jeff Sahadeo tadqiqotlarida o‘rganilishi tahlil qilinadi. Tadqiqotda Sahadeonning Rossiya imperiyasining Turkistondagi mustamlakachilik siyosati, mahalliy jamiyat va jadidchilik harakatiga doir qarashlari ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, jadidlarning ma’rifiy va siyosiy faoliyatining xorijiy manbalarda aks etishi, jadidchilikning milliy o‘zlikni anglash va modernizatsiya jarayonidagi o‘rni tahliliy yondashuv asosida baholanadi.