MAKTABGACHA TA’LIM JARAYONIDA RIVOJLANISH SOHALARINING O‘ZARO INTEGRATSIYASINI TA’MINLASHGA INNOVATSION YONDASHUVLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Maqolada maktabgacha ta’lim jarayonida bolalarning rivojlanish sohalarini o‘zaro integratsiyalash asosida tashkil etish masalalari yoritilgan. Rivojlanishning jismoniy, ijtimoiy-emotsional, nutqiy, bilish hamda ijodiy-estetik sohalarining o‘zaro uyg‘unligini ta’minlashda innovatsion pedagogik yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilingan. Integrativ ta’lim modeli asosida tashkil etilgan ta’lim jarayonining bolalar shaxsini har tomonlama rivojlantirishdagi imkoniyatlari ochib berilgan