TARBIYA FANINI O‘QITISH JARAYONIDA O‘QUVCHILARNI KASBGA YO‘NALTIRISH METODIKASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada tarbiya fanini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarni kasbga yo‘naltirishning nazariy-metodologik asoslari hamda amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda kasbga yo‘naltirishning shaxs rivojidagi o‘rni, uning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati va ta’lim jarayonidagi integrativ imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, tarbiya darslarida kasbga yo‘naltiruvchi interfaol metodlar, zamonaviy pedagogik texnologiyalar va axborot-kommunikatsiya vositalaridan foydalanishning samaradorligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari tarbiya fanida kasbga yo‘naltirish faoliyatini tizimli va bosqichma-bosqich tashkil etish o‘quvchilarning ongli kasb tanlashga tayyorligini oshirishini ko‘rsatadi. Maqolada maktab, oila va mahalla hamkorligi asosida kasbga yo‘naltirish jarayonini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy xulosalar va tavsiyalar ishlab chiqilgan.