O‘ZBEK TILINI LINGVOMADANIY YONDASHUV ASOSIDA O‘QITISHDA LINGVOMADANIY BIRLIKLARNI TANLASH PRINSIPLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek tilini lingvomadaniy yondashuv asosida o‘qitish jarayonida lingvomadaniy birliklarni tanlash masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda til va madaniyatning uzviy bog‘liqligi nazariy asos sifatida qaralib, lingvomadaniy birliklarning ta’lim jarayonidagi o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot natijalari lingvomadaniy yondashuv asosida tashkil etilgan ta’lim jarayoni o‘quvchilarning nutqiy kompetensiyasini rivojlantirish, madaniyatlararo muloqotga tayyorlash hamda milliy o‘zlikni anglash darajasini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi. Mazkur maqola o‘zbek tilini o‘qitish metodikasini takomillashtirishda nazariy va amaliy ahamiyatga ega.