TURK TILIGA FRANSUZ TILIDAN O‘ZLASHGAN SIYOSIY TERMINLARNING SEMANTIK TAHLILI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada fransuz tilidan turk tiliga kirib kelgan siyosiy terminlarning o‘zlashuv jarayoni, semantik xususiyatlari, tarixiy-siyosiy omillari va zamonaviy turk tilidagi ma’no transformatsiyasi tahlil qilinadi. XIX asrning ikkinchi yarmidan boshlab turk tili siyosiy va ma’muriy leksikasida fransuz tilining o‘rni katta bo‘lgan. Ushbu tadqiqot, fransuzcha siyosiy terminlarning fonetik, morfologik va semantik moslashuv mexanizmlarini, shuningdek, ularning turk siyosiy tafakkuri va zamonaviy terminologiya taraqqiyotidagi rolini chuqur yoritadi.