BIR DO`STIM DUTORDA, BIR DO`STIM TORDA... (SCIENCE TIME JOURNAL, 2023)
Mazkur maqolada shoir Omon Matjonning qo`shiq bo`lib kuylangan she’rlari, kimlar kuylagani, she’rlarining mohiyati haqida gap boradi. Omon Matjon she’rlari qo‘shiq sifatida shuhrat topishi, xalq qalbiga yana ham chuqurroq singib borishida uning atrof-muhit, taniqli hofizlar bilan do‘stona munosabatining ham o‘z o‘rni borligi maqolada ta’kidlanadi.