“УМАРШАЙХ МИРЗО” РОМАНИДА ТАРИХИЙ ҲАҚИҚАТ ВА ЛИРО-РОМАНТИК ТАЛҚИН (SCIENCE TIME JOURNAL, 2023)
Ушбу мақолада Ўзбекистон халқ ёзувчиси Муҳаммад Алининг “Улуғ салтанат” тетрологияси “Умаршайх Мирзо” номли учинчи китоби тарихий ҳақиқат ва лиро-романтик талқин имкониятлариг намоён бўлиши нуқтаи назаридан тадқиқ этилган.